loader image

Våra Tjänster

Enstaka promenader

Detta är endast i mån av tid och plats! Den här är till för er som inte behöver hjälp med rastning dagligen. Hör av dig om hur många promenader du vill ha per dag.

Månadsabonnemang

Dett är till för er som behöver hjälp dagligen måndag-fredag, 3-5 dagar/vecka. Välj hur många promenader du vill ha per dag, 1-2 st. Ett abonnemang är löpande med en månads uppsägningstid.

Andra önskemål?

Vi kan även komma överens och skräddarsy ett paket efter er behov. Vi är inte omöjliga och det är viktigt att alla parter är nöjda men hunden kommer först 🙂

DAGMATTE
Dagmatte är för det hundar som inte riktigt vill vara själva hemma under dagen, inte för att dom är för busiga och behöver stimuleras utan för att dom mår bättre av sällskap.

Hunden först erbjuder denna tjänst till hundar som trivs i andras hundars sällskap då det kan förekomma andra hundar i hemmet. Här hemma får dom leksaker som stimulerar hjärnan mer än musklerna, samtidigt som dom får lugn och kan känna att dom kan slappna av och sova. Fodret som läggs i dessa leksaker är ert foder som ni har till er hund och jag kommer be om lite för att kunna lägga i leksakerna. För att er hund ska trivas bra är det också bra om man kan ta med en filt eller leksak för att hunden inte ska känna att allt är nytt och främmande utan kan känna dofter som är bekanta.

Villkor

För att Hunden först ska kunna erbjuda sina tjänster så finns det en del riktlinjer som behöver fungera hos hunden.

– Eftersom vi på Hunden först arbetar med flera hundar så behövs det att er hund går bra ihop med andra hundar, hanar tikar i blandade åldrar. Vi förstår självklart att alla hundar har olika personligheter precis som vi människor så vi kommer se till att er hund hittar andra hundkompisar att promenera med.

– Hunden behöver kunna gå bra koppel – det fungerar inte att den drar eller blir för stark i kopplet oberoende på storlek på hunden.

– Det får inte förekomma att er hund gör utfall eller visar agressivitet mot hundarna i gruppen eller andra hundar, människor, bilar, cyklister mm som man kan tänkas möta på våra promenader.

– Det går inte att hunden vallar eller skäller åt hundarna i gruppen eller åt andra hundar som man passerar vare sig det är ett glatt eller ilsket skäll, gruppdynamiken blir påverkad på ett negaivt sätt och stressar upp övriga.

– Hunden först erbjuder promenader med blandad grupp med hundar och det menas med att hundarna hämtas upp från hemmet i en bil utrustad med storleksanpassade burar, efter fler hundar har hämtats upp så väljer man ut en passande plats för en promenad så det är rellevant att er hund klarar att åka bil utan att må dåligt.